Nyhed

Snart tid til at overveje 4G

Forvent en meget højere hastighed og den bedste netværksdækning til dit mobile bredbånd, når du bestiller 4G mobilt bredbånd hos Dstny. 4G eller LTE (Long Term Evolution) er det næste skridt indenfor mobilt bredbånd, og der er sat turbo på udbygningen af 4G-mobilnetværket.

4G Mobilnetværk

Filosofien om den bedste netværksdækning og den højeste driftskvalitet

Ved etableringen af Dstny i 2005 valgte vi at bygge forretningen på TDC’s infrastruktur, fordi vi vil tilbyde vores kunder den bedste dækning i den bedste kvalitet.

Nu er vi blevet bekræftet i den beslutning igen. I sidste måned købte TDC licenser til 4 frekvensblokke i 800Mhz-frekvensbåndet på Erhvervsstyrelsens auktion over 5 udbudte frekvensblokke. Pris 628 mio.kr.

De købte blokke giver langtrækkende 4G mobilt bredbånd til alle dele af Danmark – både by og land. Over 99% af befolkningen vil få adgang til 4G-teknologien, og TDC forpligter sig til at levere minimumshastighed på 10 Mbit/s. TDC fortsætter således med at være den vigtigste leverandør af digital infrastruktur, og sikrer, at Danmark fortsat er helt i front med den digitale udvikling.

Oplevelsen med 4G mobilt bredbånd

Med lanceringen af 4G teknologien bliver oplevelsen en helt anden. Medarbejderen kommer aldrig til at trille tommelfingre og vente på, at tunge sider bliver vist, eller at beskeder bliver sendt. Den nye teknologi kan give hastigheder, der er op til 10 gange højere end det, vi er vant til med det nuværende 3G. Hastigheden er hurtigere med LTE på grund af en meget lavere Latency (eller Delay). Det betyder, at medarbejderen kan bruge nettet meget mere “på farten.” Generelt vil alle oplevelser på nettet blive bedre, og sider og tjenester vil dukke op på skærmen efter få sekunder. Forskellen mellem det, medarbejderen er vant til derhjemme på PC’en på kontoret, og det medarbejderen kan få ude, bliver ikke længere ret stor. Og de ting, medarbejderen gør på PC’en på kontoret, vil snart være naturligt også at gøre “på farten”.

Udbredelsen af 4G mobilt bredbånd

Allerede ved indgangen af 2012 dækkede 4G-netværket 10 af de største byer i Danmark, København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Randers, Kolding, Horsens, Vejle og Roskilde. Det er løbende blevet udbygget, og pr. 1. januar 2013 vil 4G-netværket være over 99% landsdækkende og fuldt udbygget inkl. de 4 nye frekvensblokke.

Kvalitet af 4G mobil bredbånd i absolut topklasse

Det betyder, at Dstny fortsat kan tilbyde den bedste digitale infrastruktur til vores kunder, og i 2013 vil vi derfor tilbyde 4G mobilt bredbånd som en lynhurtig og landsdækkende service til dansk erhvervsliv.

Med købet af de fire frekvensblokke har TDC forpligtet sig til at levere minimum 10 Mbit/s i hele landet. I byområderne vil TDC’s kunder typisk opleve hastigheder omkring 10–30 Mbit/s – endda helt op til 150 Mbit/s, hvis man opholder sig tæt på mobilmasten. I 2013 vil 4G mobilnetværket være det bedste i Danmark, men også et af de stærkeste i Europa.

Hvilke produkter tilbyder Dstny i den forbindelse?

Vi forventer at lancere et 4G mobilt bredbånds-produkt med downloadhastighed på op til 80 Mbit/s og oploadhastighed på op til 20 Mbit/s. Det er ikke besluttet, hvornår produktet lanceres.

I dag tilbyder vi 10 forskellige Mobil Bredbånd Flatrate abonnementer, det fleksible og populære Mobil Bredbånd Flex samt billigere datatakster i udlandet med Dataudland og ikke mindst Data rejsepakker til brug ved forretningsrejser og ferierejser til medarbejderne.

Faktaboks om 4G frekvensblokkene

  • Der har været afholdt auktion over i alt 5 frekvensblokke: De fire såkaldte B-blokke på hver 2×5 MHz, som TDC nu har vundet, samt den såkaldte A-blok på 2×10 MHz.
  • A-blokken ligger tæt op ad tv-signalets frekvens. Derfor må master ikke opstilles i visse områder, hvor tv-signaler kan forstyrres. Dette gælder ikke for TDC’s frekvensblokke, der ikke er underlagt restriktioner og kan udbygges overalt.
  • 800 MHz-båndet er det mest velegnede til at levere 4G mobilt bredbånd, idet det rækker over lange afstande og er effektivt til også at sikre optimal indendørs dækning.
  • Flere frekvensblokke giver højere hastighed, længere rækkevidde og stærkere indendørs penetration. Ingen andre europæiske teleoperatører har, som TDC, opnået 2x20MHz i 800MHz-båndet
  • TDC’s frekvensblokke i 800 MHz-båndet giver mulighed for teoretiske hastigheder på op til 150 Mbit/s via 4G-netværket, afhængig af afstand til og antal brugere på nærmeste mobilmast

Kilde er TDC’s pressemeddelelse 26/6-2012

Referencer