Nyhed

Verdens måske bedste mobilnetværk

Teknisk analyse dokumenterer yderligere forbedring

De danske teleoperatører har investeret betydelige summer i deres mobilnetværk. Vi har aftaler med TDC, Telenor og 3 om at kunne tilbyde deres mobilnetværk som en integreret del af vores samlede telefoniløsninger til vores kunder.

Derfor glæder det os, at særligt TDC og Telenor har opgraderet teknisk for at forbedre oplevelsen for vores brugere. Og det er godt nyt på den front.

Teknologisk Institut kårer TDCs mobilnetværk som Danmarks bedste

Teknologisk Institut har udarbejdet en teknisk analyse, der bygger på målinger foretaget i i alt 500 tilfældigt udvalgte steder i landet, og hvor Teknologisk Institut har sammenlignet de vigtigste parametre for brug af mobilnet – stabilitet, talekvalitet og datahastigheder – på Danmarks fire landsdækkende mobilnet.

Overordnet konkluderer rapporten fra Teknologisk Institut, at TDC på landsplan og regionalt har den bedste samlede kundeoplevelse. Den siger også, at TDC har markant bedre adgang til 4G end de tre øvrige teleselskaber.

Endelig konkluderer rapporten, at TDC på landsplan er hurtigere til download og upload end de tre øvrige teleselskaber.

I 2015 rejste TDC over 80 nye mobilmaster, opgraderede over 3.400 mobilmaster, og i løbet af 2016 sætter TDC mere end 100 nye mobilmaster i drift. Ved Teknologisk Instituts første måling kunne man i pressen læse om, at TDC dengang måske havde verdens bedste mobilnetværk. Nu er det mobilnetværk yderligere forbedret.

Fakta om Teknologisk Instituts rapport

Måling af mobildatadækning blev gennemført i januar og februar 2016 og er baseret på 500 målesteder tilfældigt udvalgt af Teknologisk Institut. Ved hvert målepunkt blev alle fire mobilnet testet på opkaldskvalitet, streamingkvalitet, samt upload- og downloadtid, som udgør dagligt brug af mobiltelefoner i dag.

  • TDC har på landsplan og regionalt den bedste samlede kundeoplevelse.
  • TDC har markant bedre adgang til 4G end de tre øvrige teleselskaber.
  • TDC er på landsplan hurtigere til download og upload end de 3 andre landsdækkende teleselskaber.
 
 
 

Referencer