Manglende sikkerhed er en bombe under små og store virksomheder

”Hvis man ikke er sat i verden for at lave it, så skal man måske overveje at købe it-ydelserne ude i byen.”
Citat fra Thomas Lund-Sørensen, chef for Center For Cybersikkerhed.

Dansk erhvervslivs IT- og telesikkerhed
opretholder et lavt bundniveau

Hører du til den gode halvdel af dansk erhvervsliv, der ikke blev ramt af hacker-angreb i år? Eller hører du til den halvdel, der blev ramt?

IT og tele udgør rygraden i enhver virksomhed, men den er sårbar. Cirka halvdelen af små og mellemstore virksomheder er fortsat i farezonen. Er dit firma et af dem?

Ifølge Danmarks Radios historie Hackere kan ramme os via ubevogtet bagdør: Mindre firmaer er en sikkerhedsrisiko for staten er det halve erhvervsliv ikke kun til fare for sig selv, men også for Danmark som helhed. Disse ubeskyttede firmaer udgør svage og ubevogtede bagdøre for hackere og IT-kriminelle til større og tungere mål i den danske infrastruktur.

Gør hellere noget ved det i dag end i morgen

Fokus på sikkerhed er steget gennem de seneste år, bl.a. hjulpet på vej af den ene historie i pressen efter den anden om små og store virksomheder, der ufrivilligt lagt i armlås af IT-kriminelle med tilhørende tab af omsætning, kunder, ordrer og ikke mindst tillid. Sikkerhed var bare ikke god nok, og det fik højest uønskede konsekvenser.

Sikkerhed er et område, som typisk ikke hører til høj-involvering i ledelserne rundt omkring, selv om man tildeler det høj prioritet. Kompetencerne omkring sikkerhed næppe heller bredt og solidt forankret i ledelsesgruppen eller i bestyrelsen i alle dele af danske erhvervsliv. Når fronterne mellem hackerne og sikkerhedsleverandørerne hele tiden flytter sig i en opad-accelererende spiral, bliver det ikke lettere at have overblik og træffe helstøbte beslutninger.

Så enhver ansvarlig leder bør kikke sig selv i spejlet og reflektere over Thomas Lund-Sørensens citat ovenfor. Er kompetencerne i firmaet er dækkende, eller om det bør overlades til leverandører af sikkerhed at få sat de rette sikkerheds-services op omkring firmaets digitale infrastruktur.

De negative konsekvenser kan være fatale, og under alle omstændigheder kan oprydningen efter et angreb lægge beslag på mange ressourcer. Så er prævention at foretrække.

Vi tilbyder komplet sikkerhed af dit firmas kredsløb og telefoni med basis en small, medium eller large hosted firewall-pakke med mulighed for at sætte specialiserede moduler oven på.

Kilde: Danmark Radio, ”Hackere kan ramme os via ubevogtet bagdør: Mindre firmaer er en sikkerhedsrisiko for staten,” 22.november 2019 kl. 6.00.

 
 
 
 

Referencer

Skal vi kontakte dig om sikkerhed til dit firma?

Udfyld og send formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.