16 gode grunde til at vælge Wi-Fi as a service

At styre Wi-Fi in-house kan være en krævende opgave, der tager tid fra vigtigere opgaver. Er der problemer, kan det være tidskrævende at rette op. Og hvordan ved du, om din virksomheds Wi-Fi er optimeret?

Det kan være en øjenåbner at lægge ansvaret for drift og udvikling af Wi-Fi hos en ekstern leverandør. Særligt for virksomheder, der søger en pålidelig, effektiv og problemfri Wi-Fi-løsning. Wi-Fi as a service har mange fordele for virksomheder sammenlignet at skulle styre Wi-Fi selv. Her er nogle af fordelene.

Fordele med Wi-Fi as a service

Høj pålidelighed og tilgængelighed
Udbydere af Wi-Fi as a service tilbyder ofte Service Level Agreements (SLA’er), der garanterer oppetid og ydeevne. Dette sikrer, at Wi-Fi-netværket er konsekvent pålideligt, og det reducerer nedetid og tilhørende omkostninger.

Avancerede funktioner og sikkerhed
Udbyderne tilbyder adgang til de nyeste Wi-Fi-teknologier og sikkerhedsfunktioner. Det hjælper virksomheder med at være opdaterede med udviklingen indenfor trådløse netværk, standarder og trusler.

Skalerbarhed
Udbyderne kan nemt skalere virksomhedens Wi-Fi-infrastruktur op eller ned baseret på skiftende behov. En fleksibilitet, der er særligt værdifuld for virksomheder med varierende krav.

Centraliseret styring
Platforme til Wi-Fi as a service har centraliserede styringsværktøjer, der gør det lettere at konfigurere, overvåge og fejlfinde på Wi-Fi-netværket på tværs af lokationer.

Reduceret vedligeholdelsesbyrde
Udbyderne håndterer vedligeholdelse, opdateringer og overvågning af Wi-Fi-infrastrukturen. Det aflaster interne IT-teams fra de rutinemæssige opgaver og giver dem mulighed for at fokusere på mere strategiske initiativer.

Sikkerhedsekspertise
Udbyderne specialiserer sig i trådløs sikkerhed, der kan være komplekst, og som konstant ændrer sig. De er ofte bedre rustet til at forsvare dig mod nye trusler og sikre dig et sikkert netværksmiljø.

Overholdelse og rapportering
Platforme til Wi-Fi as a service indeholder compliance-krav og rapporteringsværktøjer, der gør det lettere at bevise overholdelse af brancheregler og evt. lovgivning samt at spore netværkets ydeevne.

Omkostningseffektivitet
Wi-Fi as a service bygger typisk på en abonnementsbaseret model. Det fjerner behovet for store kapitaludgifter til hardware og software på forkant. Virksomheder kan budgettere mere forudsigeligt med en fast månedlig omkostning.

Hurtig implementering
Opsætning af Wi-Fi as a service er generelt hurtigere end traditionelle implementeringsmetoder. En smidighed, der er afgørende for virksomheder, der har brug for hurtig implementering eller udvidelse af Wi-Fi.

Gæsteadgangsstyring
Platforme til Wi-Fi as a service indeholder ofte værktøjer til styring af gæsteadgang og onboarding, som forbedrer brugeroplevelsen for besøgende og kunder.

Brugeranalyse
Mange Wi-Fi as a service-platforme tilbyder brugeranalyse, der kan give værdifuld indsigt i netværksbrugen. Data, der kan informere forretningsbeslutninger og marketingstrategier.

Global rækkevidde
For virksomheder med flere lokationer eller global tilstedeværelse tilbyder udbydere af Wi-Fi as a service ensartede Wi-Fi-tjenester, som sikrer en ensartet brugeroplevelse overalt.

Support og ekspertise
Udbydere tilbyder normalt support fra eksperter med erfaring inden for Wi-Fi-implementering og fejlfinding. Det fører til hurtigere problemløsning og forbedrede brugeroplevelser.

Redundans og failover
Mange løsninger kan inkludere redundans og failover, der sikrer netværkskontinuitet, selv i tilfælde af hardware- eller forbindelsessvigt.

Fremtidssikring
Udbyderne holder sig opdaterede med Wi-Fi-teknologitrends, der hjælper virksomheder med at forblive konkurrencedygtige og forberedt på fremtidige teknologiske fremskridt.

Omkostningstransparens
Med Wi-Fi as a service har virksomheder fuld information om deres totale Wi-Fi-omkostninger. Det gør det lettere at administrere og optimere udgifterne.

Hvad bør et enterprise Wi-Fi indeholde i 2023?

  1. Høj pålidelighed og stabilitet for at sikre en problemfri forbindelse.
  2. Skalerbarhed, så det kan håndtere flere brugere og enheder uden at miste ydeevne.
  3. Avancerede sikkerhedsfunktioner for at beskytte mod uautoriseret adgang.
  4. Centraliseret administration og overvågning for nem konfiguration og fejlfinding.
  5. Optimeret ydeevne til at håndtere høj trafikbelastning og sikre hurtig dataoverførsel.

Hvad kan du forvente med et Network-as-a-service på Ruckus platformen fra Dstny

  1. SmartMesh-teknologi for at sikre en pålidelig og problemfri trådløs dækning.
  2. BeamFlex-teknologi, der tilpasser signalet til hver enhed og forbedrer ydeevnen.
  3. Høj kapacitet og skalerbarhed til at håndtere mange brugere og enheder.
  4. Avancerede sikkerhedsfunktioner, inklusive WPA3-kryptering og adgangskontrol.
  5. Cloud-baseret administration og overvågning for nem konfiguration og fejlfinding.

Hvad kan man forvente af sikkerhed ved valg af Wi-Fi til virksomheden, og er det nødvendigt?

  1. Dynamic Pre-Shared Key (DPSK) teknologi, der giver en unik nøgle til hver bruger, hvilket øger sikkerheden.
  2. RADIUS-autentificering, der sikrer, at kun godkendte brugere kan få adgang til netværket på Wifi og kabletnetværk.
  3. Rogue AP detection, der identificerer og blokerer uautoriserede adgangspunkter.
  4. WPA3-kryptering, der giver en stærkere og mere sikker forbindelse.
  5. Firewall-funktionalitet, der beskytter netværket mod skadelig trafik og angreb.
  6. AI og Machine learning til sporing og detektering af ændringer i dataflow og opførsel

Recent posts