iPhone 16 er ankommet

Lidt større, nye funktioner og mere energieffektiv

Apple har tidligere i september lanceret iPhone 16 og iPhone 16 Plus sammen med Pro modellerne, iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max, som er målrettet mere avancerede brugere og har ekstra funktioner.

iPhone 16 er på 6,1 tommer og iPhone 16 Plus 6,7 tommer, hvilket er samme størrelser som version 15. Pro-versionerne har lidt større skærme i år, idet iPhone 16 Pro er 6,3 tommer, mens iPhone 16 Pro Max er 6,9 tommer.

Selvom det overordnede look er ens, er bagsidekameraets placering ændret fra en diagonal opsætning til en lodret, og Apple har introduceret to nye knapper: Action-knappen og en Kamera-kontrol-knap.

iPhone 16 og 16 Plus kommer i fem farver: ultramarin, teal, pink, hvid og sort. De har en USB-C-opladningsport, men dataoverførselshastighederne forbliver på samme USB 2.0-niveau som sidste år.

Inde i telefonen har Apple introduceret A18-chippen, der er bygget på en 3-nanometer proces. Den har en 6-core CPU og 5-core GPU, og Neural Engine kører AI-opgaver dobbelt så hurtigt som A16-chippen. CPU'en er 30% hurtigere, og GPU'en er 40% hurtigere, samtidig med at den er 35% mere energieffektiv og understøtter hardware-baseret ray tracing til spil.

Den interne arkitektur er blevet redesignet for bedre varmespredning og forbedret chipydelse, hvilket muliggør 30% højere vedvarende ydeevne under gaming.

Den helt nye Kamera-kontrol-knap, der minder om udløserknappen på et DSLR-kamera, er en anden vigtig tilføjelse. Den er berørings- og trykfølsom og gør det muligt at åbne kameraet, tage billeder, optage videoer og justere kamerainstillinger.

Batterilevetiden er blevet forlænget, hvor iPhone 16 Plus tilbyder op til 27 timers videoafspilning, og iPhone 16 op til 22 timer. Desuden er hurtigere 25W MagSafe-opladning introduceret, hvilket gør det muligt at oplade iPhone 16 til 50% på bare 30 minutter med en kompatibel MagSafe-oplader. Modellerne understøtter også 15W Qi2 trådløs opladning.

Modellerne fåes i Danmark fra 20.september.

iPhone 16 har også fået den hurtigere og mere effektiv Wi-Fi 7 samt Bluetooth 5.3 understøttes.

Wi-Fi 7 (802.11be) er den nyeste trådløse teknologi, der tilbyder betydelige forbedringer i hastighed, kapacitet og pålidelighed sammenlignet med tidligere standarder. Med teoretiske hastigheder på op til 46 Gbps og forbedret MU-MIMO og OFDMA-teknologier kan flere enheder tilsluttes samtidig uden at miste hastighed. Teknologien forbedrer også rækkevidden og pålideligheden gennem beamforming, og sikkerheden er opgraderet med WPA3. Wi-Fi 7 bruger 33% mindre strøm og er ideel til virksomheder med høj dataefterspørgsel. Læs mere om din virksomheds muligheder med Wi-Fi 7.

Recent posts