Hvad ved du om Teams?

Test din viden om Teams – og få gode råd fra vores ekspert

Hvad ved du egentlig om Teams?

”Teams er et fantastisk collaboration-værktøj. Men der er også mange ting, Teams ikke kan. Og det er alle desværre ikke opmærksomme på.”
Sådan siger Morten Brendstrup, der er Customer Solutions Manager hos Dstny og ekspert i at designe professionelle telefoniløsninger. Han fortsætter:

”Under coronanedlukningen i foråret fik mange en aha-oplevelse med Teams. For det er et enkelt værktøj f.eks. meget nemt at sætte videomøder op. Samtidig er Teams en del af Office 365 i skyen, og derfor er naturligt valgt for mange virksomheder.”

Ikke designet til erhvervstelefoni

I jagten på mere effektive og produktive samarbejdsformer kaster mange virksomheder derfor deres kærlighed på Teams. Men kærlighed kan som bekendt gøre blind, og Teams har også sine begrænsninger.

”Teams designet til end-to-end-telefoni og fungerer derfor bedst, når to personer ringer til hinanden via hver deres Teams-klient. Men erhvervstelefoni er meget andet end det. Og Teams kommer til kort, når det gælder eksterne kald, omstilling og intelligent telefoni med f.eks. velkomsthilsen, ringekøer og information om tilgængelighed,” forklarer Morten Brendstrup.

”Samtidig er der ikke uden videre integration til CRM-, ERP- og salgssystemer, som i dag indgår som en naturlig del af telefoniløsningen hos især store virksomheder. Så Teams kan ikke stå alene. Det kan ganske enkelt ikke erstatte en professionel og intelligent telefoniløsning.”

Skal man så integrere Teams med sit telefonisystem?

”Ikke altid,” siger Morten Brendstrup og uddyber:

”For nogle virksomheder giver det god mening at integrere Teams og telefoni. For andre gør det ikke. Der er det bedre at holde tingene adskilt. Det kommer helt an på de behov, man har i virksomhedens forskellige brugergrupper, og de forventninger ens kunder har til virksomhedens kommunikation og kundevendte funktioner.”

Der findes ingen gratis frokost

Selvom Teams automatisk følger med cloud-versionen af Office 365, er det ikke gratis at få samarbejdsværktøjet til at spille sammen med virksomhedens telefoni.

”Man skal huske at tjekke licenspriserne på de ekstra ting, der skal til, for at man kan bygge Teams sammen med sin telefoniløsning. Samtidig er Teams stadig et ’ungt’ produkt, som skal videreudvikles, før det kommer til at fungere helt optimalt sammen med telefoni,” slutter Morten Brendstrup.

 

Overvejer du Teams med telefoni? Så lad os hjælpe dig

Recent posts