S!RENEN er Danmarks mobilbaserede varslingssystem lanceret af Beredskabsstyrelsen

Beredskabsstyrelsen har for nyligt lanceret en storstilet oplysningskampagne for S!RENEN.

Med S!RENEN vil alle Dstny’s kunder – ligesom alle andre teleselskabers kunder – fremover modtage en advarsel direkte på deres mobiltelefon, hvis mobiltelefonen er en nyere model, og hvis de befinder sig i et område, hvor der er mange mennesker, der er udsat for fare.

Alle teleoperatører i Danmark har været partner på projektet, da varslerne sendes via telemasterne til alle nyere mobile enheder – danske som udenlandske – der er inden for et fareområde.

Da det er en varslingstjeneste besluttet af de danske myndigheder, er der ikke mulighed for at framelde eller deaktivere eventuelle varslinger.

Please read about S!RENEN in english here.

Sådan foregår det

Ved en advarsel udsender S!RENEN en høj lyd. På skærmen på din telefon kan du læse, hvad der sker, og hvad du skal gøre. Det, du skal gøre, når du modtager en advarsel, er: Stop. Læs. Reagér.

Systemet er lige nu i den afsluttende testfase. Fra april er systemet fuld operativt. Det er derfor også planen, at S!RENEN bliver testet nationalt i forbindelse med den årlige test af de fysiske varslingssirener den 3. maj kl. 12.

Bag S!RENEN står en projektgruppe bestående af: Forsvarsministeriet, Justitsministeriet, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Beredskabsstyrelsen, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Rigspolitiet.

Læs mere på sirenen.dk, hvor der også er yderligere materiale.

 

Spørgsmål og svar omkring Sirenen

 
Hvad er S!RENEN?

S!RENEN er Danmarks mobilbaserede varslingssystem. Du kan nu modtage en advarsel direkte på din mobiltelefon, hvis du befinder dig i et område, hvor I er mange mennesker, der er udsat for fare. S!RENEN  har en genkendelig lyd og adskiller sig tydeligt fra f.eks. SMS’er og push-notifikationer.

Hvis S!RENEN lyder på din mobil, skal du stoppe med det, du gør, læse anvisningerne på skærmen og handle derefter. Sagt kort og præcist: STOP. LÆS. REAGÉR.

 
Jeg har modtaget en besked fra S!RENEN. Hvad er det for noget?

S!RENEN er Danmarks mobilbaserede varslingssystem. Fremover kan du modtage en advarsel direkte på din mobiltelefon, hvis du befinder dig i et område, hvor I er mange mennesker, der er udsat for fare.

Det er politiet, der vil udsende advarsler via S!RENEN. Det er ikke os i Dstny.

 
Jeg har modtaget en besked fra noget, der hedder S!RENEN. Er det hacking eller et phishingforsøg?

Nej, din telefon er ikke blevet hacket. Og det er ikke et phishingforsøg.

S!RENEN er Danmarks nye mobilbaserede varslingssystem. Med S!RENEN kan du fremover modtage en advarsel direkte på din mobiltelefon, hvis du befinder dig i et område, hvor I er mange mennesker, der er udsat for fare.

 
Jeg har hørt om det nye varslingssystem – S!RENEN. Kan min mobiltelefon også modtage sådanne varslinger?

Alle nyere mobiltelefoner – herunder også udenlandske – kan modtage advarsler fra S!RENEN. Du kan finde en oversigt på oversigt på sirenen.dk. Du skal som altid sikre dig, at dit styresystem er opdateret.

S!RENEN virker, uanset hvilket mobilselskab/abonnement du har.

 
Jeg vil gerne være sikker på at kunne få advarsler via S!RENEN. Er der forskel på, hvilket mobilselskab jeg har ift. dækning?

S!RENEN virker, uanset hvilket mobilselskab/abonnement du har. Hvis du er i et område, hvor dit mobilselskab ikke har nogen dækning, så vil de andre mobilselskabers master i området kunne sende den til dig.

 
Er det en app? Skal jeg downloade noget eller tilmelde mig for at få advarsler via S!RENEN?

Nej. S!RENEN virker på de fleste nyere mobiltelefoner. S!RENEN virker, uanset hvilket mobilselskab/abonnement du har. Du skal ikke downloade noget eller tilmelde dig, men du skal sørge for, at din telefons styresystem er opdateret.

 
Hvilke mobiltelefoner kan modtage advarsler fra S!RENEN? / Hvordan sikrer jeg, at jeg kan modtage advarsler via S!RENEN?
Alle nyere mobiltelefoner – herunder også udenlandske – kan modtage advarsler fra S!RENEN. Du skal sikre dig, at dit styresystem er opdateret. Det kan du læse mere om på sirenen.dk
 
Jeg bor i et område med dårlig mobildækning. Virker S!RENEN så?

For at sikre at flest muligt advares i faresituationer, vil myndighederne altid varsle via en række kanaler. Udover S!RENEN kan myndighederne anvende f.eks. de fysiske varslingssirener og beredskabsmeddelelser. Beredskabsmeddelelserne udsendes via DR og TV 2. Ingen bliver dårligere stillet med den nye varslingskanal.

Vores referencer

server render fail/waiting for island-d63033i1Re (separate island render, inside)

Recent posts