Farvel til 3G - Det skal give plads til fremtidens 4G og 5G mobilnetværk

Årlige vækstrater på 30-40% i danskernes dataforbrug taler sit tydelige sprog. Vi elsker vores smartphone og vores apps, og der er ikke udsigt til, at det stopper. Vi har taget det hurtigere 4G til os med kyshånd, og tendenserne i dataforbruget med det hurtigste mobilnetværk 5G ser ud til at fortsætte væksten i dataforbruget. Derfor er der ganske enkelt pladsmangel i mobilnetværkene, og operatørerne af Danmarks mobilnetværk er ved at afslutte udskiftningen af 3G software i mobilmasterne for at give plads til mere 4G og 5G software. Telia/Tenor begyndte udfasningen allerede i april 2021, mens TDC startede ultimo 2022. Det meste 3G software, som har været i brug i ca. 20 år, forventes at været udskiftet i alle mobilnetværkene ultimo marts 2023.

Hvordan påvirker det jeres virksomhed?

Det er tid til at overveje udskiftning af mobiltelefoner og udstyr, hvis det ikke understøtter 4G eller 5G netværket. 4G-netværket har været i Danmark siden 2011, og langt de fleste enheder købt inden for de sidste 10 år understøtter 4G. Der kan dog være undtagelser i forhold til specialiseret udstyr. Du kan tjekke om den understøtter 4G-netværket hos producenten.

I vil dog fortsat kunne tale og sms’e i det landsdækkende 2G mobilnetværk på 3G mobiltelefon. Det vil tage lidt længere tid at ringe op. Det vil ikke længere være muligt at anvende data på 3G mobiltelefoner.

Check, om I anvender forældede mobiltelefoner på 3 af de 4 mobilnetværks-operatører her:

TDC

Telenor

Telia

Ønsker I bestille nye SIM-kort, er I velkomne til at skrive til kundeservice@dstny.dk eller ringe på 8888 7777.

Vores referencer

server render fail/waiting for island-d63033i1Re (separate island render, inside)

Recent posts