Opkaldskvalitetsmåling af mobilsamtaler med  VoIP Monitor

Oplever I problemer, måler vi, hvor slemt det er
 

I september 2014 installerede vi samtalekvalitetsmåleren VOIP Monitor. Nu har vi rullet målingen ud til at omfatte alle telefonopkald til og fra din virksomhed. Alle virksomhedsmedarbejdere, der taler på TDC’s fastnet eller på TDC’s eller Telenors mobilnetværk bliver målt.

De eneste samtaler, som vi ikke måler på, er opkald til 112 og samtaler, som medarbejdere i din virksomheder fører via IP-telefon internt på fastnet mellem kolleger.

I nyhedsbrevet i september 2014 fortalte vi, at VOIP Monitor var installeret for at måle alle opkald med hensyn til telefonsamtalekvalitet. VOIP Monitor måler den såkaldte Mean Opinion Score efter følgende skala:

Alle jeres opkald er nu omfattet af VOIP Monitor målingerne. Vores foreløbige målinger viser, at kvaliteten på tværs af alle opkald (adaptive MOS score) ligger i gennemsnit på 4,36. Det vil sige, at samtalerne i gennemsnit ligger mellem godt og perfekt.

 

MOS KVALITET OPLEVELSE AF FORRINGELSE
5 Perfekt Som almindelig samtale i samme fysiske rum
4 God Den gode kvalitetsoplevelse
3 Middel En smule irriterende
2 Dårlig Irriterende
1 Meget irriterende Slem

 

Bedre support på gennemførte opkald

 

Fordelen for din virksomhed ved disse målinger er, at hvis en af dine medarbejdere undtagelsesvist oplever en forringet samtalekvalitet, kan du ringe til Dstny support. Vi kan så søge opkaldet og se den faktuelt målte kvalitet opgjort efter skemaet ovenfor. Derefter bliver arbejdet med at finde årsagen til den forringede kvalitet meget lettere.

P.S. Målingen af MOS-score på telefonsamtalerne kan dog ikke stå alene – set i et fejlopsøgningsarbejde. Det skyldes, at rigtig mange faktorer kan påvirke samtaleoplevelsen. Blandt årsagerne er pakketab, anvendt Codec og anvendte mobilnetværk.

Vores referencer

server render fail/waiting for island-d63033i1Re (separate island render, inside)

Recent posts