Pas på dit EU-dataforbrug. EU-roaming giver dig større frihed, men har en pris.

Nyhed

 

Pas på økonomien i dit EU-dataforbrug

 

Omtanke kræves.

Det er blevet bedre at være europæer med de nye EU-roaming-regler, som trådte i kraft 15.juni i år. Reglerne giver en meget større frihed for de europæiske brugere og for dig som kunde, men friheden er dog begrænset.

I det følgende kan du se, hvad det kommer til at koste dig, hvis du ikke er opmærksom på dit forbrug af EU-data, efter at du har nået din “fair use”-grænse. Nedenfor har vi regnet på økonomien ved brug af data i EU med mobilpakken Mobil Fri Tale Europa med 30 GB data inkl. 20 GB fair use EU-data – som et eksempel.

 
 

Mobil Fri Tale Europa med 30 GB data og 4 x genoptankning

 

 

 

 

Mobil Fri Tale Europa med 30 GB data og genoptankning


Med Mobil Fri Tale Europa med 30 GB data og med genoptankning har du adgang til meget mere data. Faktisk har du mulighed for at genoptanke op til 4 gange.

Når du har forbrugt dine 20 GB EU-data i din almindelige mobilpakke, uanset hvad dit samlede dataforbrug er indenfor dataloftet på 30 GB, bliver din mobilpakke automatisk genoptanket 1. gang. Så har du adgang til at bruge yderligere 30 GB data, heraf 20 GB data i EU. En genoptankningspakke koster 299,- kr. ekskl. moms.

Når du har brugt de nye 20 GB EU-data fra 1. genoptankningspakke, genoptankes du automatisk for 2. gang.

Sådan genoptankes du automatisk til og med din 4. genoptankning. Herefter stopper din adgang til at forbruge data i DK og i EU, indtil næste månedsskift kl. 0.00.

Summen af din ordinære mobilpakke og de 4 genoptankningspakker giver adgang til i alt 150 GB data, hvoraf de 100 GB kan forbruges i EU. Prisen for de 4 genoptankninger er 1.196,- kr. ekskl. moms.

EU-roaming-reglerne påbyder, at når du har forbrugt den fair mængde af data i EU – i dette eksempel 100 GB -, skal du have adgang til at forbruge data i EU, indtil du rammer dataloftet, som i dette tilfælde er 150 GB ialt. Dog er prisen for forbrug af EU-data udover fair use mængden 5,7 øre ekskl. moms pr. MB eller 57,- kr ekskl. moms pr. GB.

Med andre ord hvis du forbruger alle 150 GB data i EU, betaler du yderligere 2.850,- kr. ekskl. moms for de 50 GB EU-data, som du har forbrugt udover fair use grænsen.

Alt i alt vil 4 x genoptankning af din mobilpakke Mobil Fri Tale Europa med 30 GB, hvor du forbruger alle 150 GB data i EU, koste 4 x 299,- kr. ekskl. moms. + 2.850,- kr. ekskl. moms = 4.046,- kr. ekskl. moms.

Med andre ord det har en pris at forbruge data i EU uden at tænke sig om.

Du får dog en sms, hver gang du har forbrugt 80% af mobilpakkens EU-data – og ligeledes ved 100%. På den måde ved du, når du går i gang med en genoptankning. Du får også en SMS, når du når 80% af din mobilpakkes samlede datamængde – og igen ved 100%.

 

Mobil Fri Tale Europa med 30 GB data uden genoptankning

 

Med Mobil Fri Tale Europa med 30 GB data uden genoptankning har du mulighed for at bruge op til 20 GB af datamængden i EU. De 20 GB EU-data er den fair mængde data, som du kan bruge uden ekstra roaming-udgifter. Mængden er fastsat i overensstemmelse med de nye EU-roaming-regler.

Hvis du forbruger EU-data udover de 20 GB, koster det dig ekstra 5,7 øre ekskl. moms pr. MB (= 57,- kr. ekskl. moms pr. GB).

Bemærk, at du får en advarsel i form af en SMS, når du har forbrugt 80% af din mobilpakkes fair use EU-data. Og igen, når du rammer 100% af din mobilpakkes fair use EU-data. På den måde bliver du mindet om, at du nu skal til at betale ekstra for brug af data i EU.

EU-roaming-reglerne påbyder desuden, at du skal kunne tilgå EU-data udover din mobilpakkes fair use-grænse, indtil du når din mobilpakkes samlede dataloft (forbrug af data i EU og forbrug af data i Danmark.), som i eksemplet her vil være 30 GB data. Samlet set kan du komme til at betale max. 570,- kr. ekskl. moms oveni den almindelige pris for din Mobil Fri Tale 30 GB, hvis du forbruger al data i din mobilpakke i EU.
 

Herefter mister du adgangen til at forbruge data indtil næste måneds start kl. 0.00.

Du får også en SMS, når du har forbrugt 80% af din mobilpakkes samlede datamængde – og igen ved 100%.udlandspriser

 
 

Informer medarbejderne, så de er vidende om EU-roaming og konsekvenserne af deres EU-dataforbrug

 

Er der medarbejdere i dit firma, som er udstyret med Mobil Fri Tale Europa, bør de informeres om regler og de økonomiske konsekvenser, hvis de ikke tænker sig om.

Har nogle af firmaets medarbejder en forbrugs-afregnet datapakke, koster det 25 øre ekskl. moms pr. MB ( 25 kr. ekskl. moms pr. GB) at bruge data i EU.

Sammenlignet med tidligere er forbrug af data i EU blevet meget billigere, men det er fortsat dyrt ikke at bruge data i EU uden omtanke.

Endvidere skal du også vide, at selv om vi vil orientere dig om dit forbrug med SMS jf. ovenfor, så kan tekniske og andre forhold hindre fremkomsten af SMS-beskeden. Det er fortsat medarbejdernes ansvar at sørge for at forbruge data i overensstemmelse med firmaets regler. Juridisk kan vi som teleselskab ikke holdes op på manglende fremsendte SMS’er.

Så med al dette i tankerne ønsker vi dig en god sommer med en påmindelse om at tage omtanke og ansvarlig med på udlandsrejserne.

Vores referencer

server render fail/waiting for island-d63033i1Re (separate island render, inside)

Recent posts